søndag 7. mars 2010

Moliére


Når vi tråkket innforbi døren til Moliére, var det som om vi endte opp i Paris på andre siden. Stemningen i rommet, lyset og den jazzpregede taffelmusikken førte oss direkte fra snøkaotiske Bergen til denne "kjærlighetens hovedstad". Moliéres varme gjorde selv snøen koselig og på sin plass, der den dalte nedover teaterparken. Vi har av ukjent årsak alltid innbilt oss at dette franske chocolateriet har såpass stive priser at det er ikke en plass du dumper innom en hvilkensomhelst tirsdag ettermiddag. Dette skulle vise seg å være feil. FOR ikke bare har Moliére stort utvalg i menyen, den har også behagelige priser. Men det må nevnes at dette ikke er en plass å innta sitt middagsmåltid, da menyen består av lunsjretter, kaker, crossianter, varme drikker og vin i stort utvalg. Det er også mulig å velge alkoholfrie alternativ. Du kan få de fleste smørbrød og kaker til under 100-lappen. Altså en pris som slett ikke er å forakte. (Når det gjelder barkartet er vi ikke kompetente til å vurdere prisene). Her er også mulighet til å sette sammen din egen snaddertallerken. For et tillegg på 20 kroner kan man få glutenfritt brød.

Er du av den ambivalente typen kan Moliére dog by på visse utfordringer. Å skulle velge blandt alle de ulike hjemmelagede sjokoladene, samt hvilken varme drikk som skulle få kroppstemperaturen tilbake til normalen, var ikke lett. Heldigvis kunne den hyggelige jenta bak disken komme med anbefalinger på sitt franskinspirerte mål. Camilla endte til slutt opp med en enkel Kaffe Latte, til den helt normale prisen 37,- og en "Minttoffé" sjokolade. Latten var mild, men ikke smakløs. Mintkulen hadde en fyldig sjokoladesmak. Den var mektig og det holdt med en. Sandra valgte seg en Kakao Lys Type til kr. 45,- Den smakte veldig hjemmelaget, men litt sterk. Det må da taes i betraktning at Sandra er vandt med krem på, hvilket hun denne gangen ikke hadde. I sjokoladedisken gikk hun for bestselgeren "Havsalt og karamell". Det var en herlig blanding av søtt og salt, men den var en tanke spesiell. Karamellen hadde en ubeskrivelig varm smak.

Vi har ennå til gode å smake på maten. Men da kjøkkenet har åpent helt frem til 21.30, skulle nok dette la seg gjøre. For dette er absolutt en plass vi ønsker å vende tilbake til. De varme drikkene kan bestilles frem til 20.00 (18.00)

2 kommentarer:

  1. Konge side! Genialt rett og slett! Har tenkt mange ganger på hvilke kafeer det er i byen og kor gode er de?
    Stor applaus!

    I forhold til moliere så syntes jeg det er litt for lite. I tillegg synes jeg det er litt for stivt. Trenger en som er litt mer avslappende og da synes jeg Chaos er digg :) Når skal du/dokke sjekke ut denne?

    SvarSlett
  2. Chaos er absolutt en digg kafé!=) Akkurat når vi skal ta turen dit vet jeg ikke, men den skal definitivt sjekkes ut! Skal jeg si ifra så du kan være vår "Spcial gueststar"? :p

    SvarSlett