søndag 28. mars 2010

Kaffehuset Friele

Det er fredag formiddag. Det er påskeferie. Det er reisedag. Men ikke bare det. Det er også tid for et aldri så lite kafébesøk. Når man er i reisemodus og kofferten er pakket og klar, hva er vel ikke mer naturlig enn å avgi "Kaffehuset Friele" en liten visitt? Praktisk og reisevennlig plassert som denne kaféen er. Det er en rolig og ventende atmosfære. Et par eldre menn sitter ved et hjørnebord og samtaler over hver sin kopp kaffe. De har en avis mellom seg. Mon om de tar for seg dagens nytt? Ved et annet bord, litt nærmere døren sitter en litt yngre mann med en avis. Han har en bag og ser ut som om han venter på å få dra sin kos. Han skal nok på påskeferie bort fra Bergen. Dette er et slikt sted. Et sted hvor man venter på toget. Enten fordi man selv skal med det, eller kanskje man venter på en spesiell person som kommer? Kaffehuset Friele har en utforming som et venterom fra fordums tid. Man er i reisemodus og blir ikke mindre i reisemodus av å være der. Men det er en nostalgi over det hele, og man får assosiasjoner til damplokomotiver og damer i kjole med silkebånd rundt livet. Stråhatten på hodet har et silkebånd i matchende farge. Mennene har hverdagsdresser med lommeur. Som de stadig ser på for å passe tiden. Vi er tross alt på en togstasjon.

Tilbake til nåtiden var det bare Sandra som skulle reise. Med buss til Stavanger. Kofferten var pakket og klar og stod ventende ved siden av bordet. Vi så nok like reisende ut som herremannen med bagen. Noen kom og noen gikk. De fleste hadde bagasje med seg. Vi hadde et par timer på oss før bussen skulle dra, så vi fant oss et hjørnebord. Her ble vi sittende og drøse til tiden var inne.

Sandra bestilte seg en iste med mangosmak til 32 kr. Og hun uttaler at de hadde "grræla mange å vella mellom" og det er jo bra. Isteen hadde et bra blandingsforhold og det ble ikke for mye smak (som det jo ofte blir i isteer).

Siri Beate gikk for ukens kaffe: "Santa Alina" til kr. 22 samt en kandistang for å ha noe søtt attåt. Kaffen var sterk og god. Den hadde en rund smak, for å beskrive det litt svevende. Kandisukker til 6 kr passet spesiellt godt til denne kaffen siden den var såpass sterk var det bra å ha litt søtt i tillegg.

Camillas valg falt til slutt på en "Kakao med mintsmak" til prisen: 35,- Den steamede melken på toppen av kakaoen var virkelig i en eliteklasse. Her snakker vi steamet melk. En fantastisk konsistens. Akkurat slik man tenker at steamet melk skal være. Kakaoen fortjener en 5er på terningen. Det som trekker ned er at mintsmaken så og si var utelatt. Det var en utsøkt kakao, men hvor ble det av mintsmaken?


Kaféen hadde godt utvalg både i kalde og varme drikker. Blandt annet mange spesielle kaffetyper og utallige iste- og kakaosmaker. De kunne også friste med ulike ting å bite i. Både søtt og sundt. For de av oss som av og til syns det enkle er det beste har de gratis påfyll av kaffe, slik at det går ann å sitte en stund uten å tømme lommeboka. De har også rabattkort - du får den 10ende varme drikken gratis. Og slikt skal ikke vi studentinner kimse av. Betjeningen var veldig hyggelige og så ut som de storkoste seg på jobb, dette gjorde stemningen enda bedre.

Skal du på tur hit eller dit, eller vil du gjerne innbille deg at du skal, vi anbefaler Kaffehuset Friele. Og husk;
Det går alltid et tog!

1 kommentar:

  1. Du verden. Kanskje man alltid bør ta turen til togstasjonen en times tid før toget går, for ikke å gå glipp av denne perlen som er lett å løpe forbi.

    SvarSlett