søndag 28. februar 2010

Zupperia

Med Guds ord i ryggen og basar i front, tok vi i mellomtiden sikte på en "grand opening" av vår emminente kaféblogg. (At dette er 1 måned og 4 dager siden velger vi i denne omgang å ikke kommentere). Vi la med freidig mot i vei over Bergens isbelagte gater. Etter litt overveielser frem og tilbake endte vi til slutt på Zupperia i Olav Kyrres gate. Vi rigget i stand et langbord, studerte menyen og gikk til slutt til disken for å bestille. Men vi var ikke alene, Siri Beate, Sandra og Camilla. Med oss hadde vi noen "Special gueststars": Inger Lise, Marie og Johanne.

Vurderingskriterier:
- Lokale og comfort
- Utvalg i menyen
- Priser
- Matens smak og utseende

Det første først. (Hva er vel vitsen med ei liste hvis man ikke starter i topp!?). Til tross for rolig atmosfære er det ikke spesielt koselig utformet inne på Zupperia i Olav Kyrres gate. Det er veldig åpent rom, med dunkle farger og "tilfeldig" utforming. Det positive er at du har valget mellom å sitte i sofagrupper, eller ved spisebord. Videre er det lett å slå sammen bord hvis man er en større gjeng sammen. Man sitter heller ikke helt oppi nabobordet, noe som i flere tilfeller kan være fordelaktig.

Zupperia har en godt variert middagsmeny til en studentvennlig pris. Naturlig nok er det et stort utvalg av supper. Denne søndagen var vi ikke gira på suppe, men da menyen også har mange gode alternativer å by på var ikke dette noe problem. Du finner alt fra salater, sandwicher, lasagne, nachos, hamburgere osv. Frister det ikke med middag eller en mettende lunsj, kan du velge mellom et lite utvalg kaker og varme drikker. NBNB: dog ingen chai latte, til Sandra og Siri Beates store skuffelse.

Matens smak og utseende:
Marie gikk for nachos til den akseptable summen av 119 kr. Hun mente at både utseende og smak var verdt en femmer på terningen. Ikke bare var retten varm, men salaten lagde i tillegg en lyd som behaget øret. Det kan også være verdt å merke seg at man fort kan bli for mett ettersom Zupperia ikke er gjerrige på porsjonen.

Inger Lise var derimot åpen for en Åpen Sandwich til 89 kr. Sandwichen levde opp til navnet, for det var en "veldig åben sandwich" i følge Inger Lise. Mer enn det ønsket ikke denne kvinnen å kommentere.

Camilla, Johanne og Sandra rottet seg i sammen og bestillte Kyllingciabatta til den nette sum av 68 kr. Til tross for litt stor salat og mye rødløk, var smaken upåklagelig. Det anbefales imidlertid å ha en biffkniv på innerlommen ettersom det å skjære opp ciabattaen kan by på utfordringer.

Siri Beate var i det ville hjørnet og gikk rett til desserten. Hun kom tilbake til bordet med 91 kroner mindre, men med et helt stykke snickerskake og en latte med sjokolademint mer. Utseende til snickerskaka var i følge Siri Beate ikke verdt mer enn 3 prikker på terningen, men ettersom smaken fikk en sterk femmer, spiste hun kaka med glede og iver. Spesielt jublet hun over konsistensen. Dog må det sies at denne kaka mest sannsynlig kan kjøpes i frysedisken i en matvarebutikk nær deg. På den andre siden vil du da ikke få oppleve kaken i en anbefalt kombinasjon med latte med sjokolademint som rogisen ga en firer på utseende og en femmer på smak.

Til slutt: På Zupperia kan tørsten slukkes med et glass (eller fler) gratis romtemperert vann.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar